Home » Zorgfiets » Case Huisartsen Zorggroep Breda

Zorgfietsen voor Huisartsen Zorggroep Breda

Voor onze klant HZG Breda heeft BrandBikes nieuwe zorgfietsen mogen ontwerpen en produceren. HZG Breda is een zorggroep van circa 100 huisartsen in de regio Breda. 

De opdracht was om een herkenbare HZG Breda zorgfiets te produceren voor op de huisartsenpraktijken zodat huisartsen de fiets kunnen pakken voor een afspraak in de buurt. BrandBikes maakt zoals altijd de zorgfietsen volledig in huisstijl en voorzien van logo’s. Op deze manier wordt er ook gewerkt aan de lokale herkenbaarheid van HZG Breda en de betreffende huisartsenpraktijk aangezien zijn of haar naam ook op de fiets staat.
 
Om goed in te kunnen spelen op de vraag van HZG Breda hebben wij een online omgeving waarop de huisartsenpraktijken zich kunnen inschrijven en een fiets kunnen samenstellen op basis van vestiging specifieke wensen. Zo maken wij het mogelijk dat vestiging A een fiets met versnellingen, bagagedrager en een kratje kan uitrusten en vestiging B zonder, en vice versa. Daarnaast had HZG Breda de vraag om de fietsen decentraal, 100% afgemonteerd af te leveren bij de verschillende praktijken. Doordat wij dit logistiek zo hebben ingeregeld kunnen wij aan deze vraag voldoen.
 
De assemblage van de fietsen wordt in samenwerking gedaan door deelnemers aan het 50|50 Workcenter van het Leger des Heils. Dit biedt hen een nieuwe kans op de arbeidsmarkt dankzij de diploma’s die zij daar kunnen behalen in het opleidingstraject. Tevens past de 100% Nederlandse productie van de fietsen in samenwerking met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt bij het MVO beleid dat HZG Breda voert binnen haar organisatie.

“Ik heb bij BrandBikes mijn wensen neergelegd en vanaf daar hebben ze mij eigenlijk alles uit handen genomen wat voor mij erg prettig is.”

 Selina | HZG Breda (communicatiemanager)