Home » Zorgfiets » Case Cordaan fietsen

Cordaan fietsen in het centrum van Amsterdam

Voor onze klant Cordaan hebben wij nieuwe zorgfietsen in huisstijl ontworpen en geproduceerd. Cordaan is een organisatie die thuiszorg verleent in Amsterdam en omgeving.

Veel medewerkers verlenen deze thuiszorg per auto, wat in een drukke stad als  Amsterdam verre van ideaal is gezien de geringe parkeergelegenheid en hoge kosten. Nu gaat een groot gedeelte van de medewerkers die de thuiszorg verlenen per bedrijfsfiets helemaal in Cordaan huisstijl. Dit gaat nu vele malen efficiënter en goedkoper ten opzichte van de auto.Bijna al het personeel komt uit de regio waardoor zij gemakkelijk met de fiets naar het werk en patiënten kunnen komen. 
 
Naast het mobiliteitsvraagstuk van Cordaan en de praktische invulling van zorgfietsen, is er natuurlijk ook het branding effect. Doordat de fietsen in het straatbeeld van Amsterdam te vinden zijn, zijn de medewerkers heel herkenbaar geworden en stralen zij uniformiteit uit doordat de fietsen in huisstijl zijn. Verder zijn de medewerkers trots om op een Cordaan fiets gezien te worden wat bijdraagt aan de employer branding van Cordaan. Omdat Cordaan ook met een vraagstuk kampt met betrekking tot het werven van nieuwe medewerkers, hebben zij ook een winactie georganiseerd voor personeel die een nieuwe medewerker aanbrengt. De medewerker die nieuw personeel aanbrengt krijgt dan een fiets cadeau als beloning. Op deze manier worden de fietsen ingezet als wervingstool voor nieuw personeel.
 

De zorgfietsen zijn uitgevoerd in het matzwart, oranje spatborden en een witte voorvork, matchend aan de kleuren van Cordaan. Verder zijn er uiteraard logo’s ontworpen en tweezijdig toegepast op de fiets voor de herkenbaarheid evenals houten fietskratjes met gegraveerde logo’s aan de voorzijde. 

“BrandBikes heeft prachtige zorgfietsen voor Cordaan medewerkers neergezet. Wij waren nog oriënterende hoe we zorgfietsen concreet wilde inzetten, BrandBikes heeft geholpen met het uitdenken en implementeren van de plannen. Ook is het voor ons erg handig geweest dat alles uit handen is genomen. Zo zijn alle fietsen bij onze medewerkers thuis afgeleverd.”

 Eva Weel | Cordaan