Home » Toepassingen bedrijfsfietsen

Verschillende toepassingen van bedrijfsfietsen

De toepassingen van bedrijfsfietsen zijn eindeloos zien wij in de praktijk. Zo gebruikt de een de bedrijfsfietsen als wervingstool om nieuwe medewerkers aan te trekken en gebruikt de ander bedrijfsfietsen om personeel een excentriek kerstgeschenk cadeau te doen. Weer een ander bedrijf zet de fietsen in op hun grote terrein zodat ze zichzelf snel van A naar B kunnen verplaatsen.

Lees hieronder verschillende toepassingen en de verhalen van onze klanten wat zij zoal doen met hun bedrijfsfietsen in huisstijl: .

Bedrijfsfietsen voor woon-werk verkeer

41% van werkend Nederland woont binnen een straal van 7,5km van het werk af, wat over het algemeen kan worden beschouwd als een fietsbare afstand. Daarnaast geeft 75% aan de fiets/E-bike te willen gebruiken als transportmiddel voor woon-werk verkeer op het moment dat de werkgever deze verschaft.

De bedrijfsfietsen van BrandBikes zorgen niet alleen voor een fiets/e-bike als transportmiddel, maar dragen ook bij aan lokale branding in het straatbeeld. Onze fietsen worden namelijk altijd gemaakt in de huisstijl van de klant waarbij het merk van de klant dus centraal staat. Doordat de fietsen volledig in huisstijl zijn, zien wij ook dat de medewerkers trots worden op het bedrijf, waardoor de binding versterkt wordt.  

Voor de financiering van de bedrijfsfietsen zien wij verschillende constructies. De werkgever kan de bedrijfsfiets bijvoorbeeld als secundaire arbeidsvoorwaarde aanbieden. Ook kan de werkgever bijvoorbeeld de medewerker gedeeltelijk laten meebetalen voor de bedrijfsfiets. Mochten veel personeelsleden een groot aantal verlofuren hebben, is een bedrijfsfiets ook een middel om deze verlofuren te verdisconteren. Wij denken hierbij graag met onze klanten mee om hier een gepaste invulling aan te geven.

Bedrijfsfietsen als reclamefietsen

Wij zien dat onze fietsen ook vaak worden ingezet voor reclamefietsen. De fietsen zijn volledig in huisstijl van onze klant, waardoor de winnaar van de fiets op deze manier ook ambassadeur wordt van het bedrijf.

Daarnaast worden de fietsen gemaakt in samenwerking met een sociale werkplaats, om zodoende deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt opnieuw een kans te bieden. Veel bedrijven waarderen deze sociaal-maatschappelijke component dan ook en nemen dit mee bij de organisatie van een winactie.

Zo heeft bijvoorbeeld ook Haibu een winactie georganiseerd met reclamefietsen in huisstijl. Hierbij hebben wij niet alleen de productie van de fietsen verzorgd, maar ook de decentrale levering bij alle mensen thuis.

“Het one-stop-shop van BrandBikes voor ons ideaal, zij zorgen namelijk ook dat de fietsen die gewonnen zijn in de winactie, 100% afgemonteerd bij mensen thuis worden afgeleverd zodat ze er direct op kunnen wegfietsen”

Laurie Ruijsch – Haibu

Fietsen als kerstkado

Voor onze klanten die niet van normale kerstpakketten houden maken wij fietsen in huisstijl als kerstgeschenk. Wij zien dat onder medewerkers de waardering richting de werkgever groot is bij een dergelijk geschenk. Niet alleen omdat de waarde hoger ligt dan van een normaal kerstpakket maar juist door de hoeveelheid aandacht en de moeite die in het idee is gestoken. Tevens is het natuurlijk een mooi sportief gebaar richting personeel om af en toe eens op de fiets te stappen in plaats van de auto.

Zo heeft het bedrijf Cavero haar medewerkers fietsen cadeau gedaan met de feestdagen in plaats van een normaal kerstpakket.

“De mannen van BrandBikes hebben echt een maatwerk Cavero fiets gemaakt. Uiteraard is de fiets aangepast aan eenieder, is hij opgeleverd volgens de nieuwe huisstijl van Cavero en is er tot de krat aan toe hoogwaardig handwerk geleverd om tot dit prachtige vervoersmiddel te komen. Wij gaan voor kwaliteit en brengen mensen op wederkerige basis in beweging!”

Roger Pels – Directeur Cavero

Fietsen als wervingstool

Wat is er nou mooier dan nieuwe medewerkers direct op een fietsen te zetten in huisstijl met ook nog eens de naam van de nieuwe medewerker erop?! Bij uitstek in grote steden leent deze toepassing zich goed waarbij medewerkers veelal lokaal klanten/patiënten bezoeken. In steden en andere dichtbevolkte gebieden is de fiets het snelste transportmiddel gebleken.

Voor nieuwe medewerkers is een eigen fiets in huisstijl een mooi begin aan een nieuwe carrière, waarbij het voor de werkgever een mooie gelegenheid is om voor lokale branding te zorgen. Zo rijden de fietsen reclame voor het bedrijf en straalt het bedrijf tevens een groen imago uit naar de buitenwereld.

Tevens hebben een hoop bedrijven moeite met het werven van nieuwe medewerkers, en wie kan er nou beter werven dan bestaande medewerkers? Juist daarom kan een fiets een mooie wervingstool zijn op het moment dat bestaande medewerkers nieuwe medewerkers aanbrengen. Dit is voor de werkgever tevens een mooiere incentive dan bijvoorbeeld een geldbedrag, die verdwijnt immers direct. Als u als werkgevers een mooie fiets in huisstijl aan uw personeel geeft werkt deze collega direct aan zijn of haar gezond en aan de branding/duurzame imago van het bedrijf.

Bedrijfsfietsen als pendelfiets

Bedrijfsfietsen kunnen natuurlijk ook worden ingezet als pendelfiets voor het personeel. Heel gemakkelijk om het centrum van de stad mee te bezoeken of om tussen de middag een boodschap mee te doen.

Op het moment dat de fietsen op kantoor staan is het direct een leuk gesprekspunt met de klant, aangezien de fietsen direct tot de verbeelding spreken. Daarnaast zijn de fietsen gemaakt door deelnemers van het Leger des Heils.

De pendelfietsen kunnen ook worden uitgevoerd met een handige snelsluiting op de zadel zodat de hoogte met de hand verstelbaar is i.p.v. met gereedschap, wel zo gemakkelijk als veel verschillende medewerkers gebruik maken van dezelfde fiets.

Zo hebben wij bijvoorbeeld ook verschillende Flynth vestigingen bedrijfsfietsen gemaakt.

“Door gebruik van onze verschillende huiskleuren zijn het echte Flynth fietsen geworden met een eigen identiteit. Leuk detail dat elke vestiging haar eigen plaatsnaam heeft gekregen.”

Nancy Weststrate – Flynth hoofdkantoor Arnhem

Bedrijfsfietsen op bedrijventerrein

Op grote (industriële) bedrijventerreinen lopen medewerkers nogal wat kilometers af op een dag. Dat is natuurlijk gezond maar zeer tijdrovend als het gaat om grote terreinen. Juist op dit soort terreinen doet een bedrijfsfiets functioneel dienst waarbij er een hoop tijd wordt bespaard met heen en weer lopen. Tegelijkertijd werken de medewerkers natuurlijk alsnog aan hun gezondheid en conditie daar fietsen minstens even gezond is als lopen.