Home » Recruitmentfiets » Case Derec

Derec zet leraren op de fiets en E-bike

Onze klant Derec heeft ons de opdracht gegeven recruitment fietsen en E-bikes in huisstijl van Derec te produceren. Derec is een arbeidsbemiddelaar voor onderwijs, zorg en kinderopvang.

Wanneer nieuwe medewerkers worden aangenomen krijgen ze een echte Derec fiets of E-bike waarmee ze naar hun werk kunnen fietsen. Tevens worden er fietsen als beloning uitgereikt wanneer een collega een nieuwe medewerker aanbrengt. Zodoende worden de fietsen gebruikt als recruitment instrument om nieuwe medewerkers te vinden binnen de huidige (krappe) arbeidsmarkt. Een gave recruitmentfiets in huisstijl draagt als secundaire arbeidsvoorwaarde bij aan het imago van de werkgever. Naast deze gezonde en snelle manier van vervoer wordt er ook aan de naamsbekendheid van Derec gewerkt wanneer de fietsen zich op straat bevinden.

Naast het ontwerpen en produceren van de Derec fietsen ondersteunen wij ook in onder andere fiscale mogelijkheden om een fiets cadeau te geven en de communicatie t.b.v. de campagne. Zo kunnen wij tijdens het productieproces de klant voorzien van foto’s voor promotionele doeleinden om de campagne vorm te geven. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot warehousing zodat de fietsen op afroep naar de winnaars kunnen worden verstuurd zodat de klant dit niet hoeft te regelen en de fietsen niet op voorraad hoeft te houden.
 
De assemblage van de fietsen wordt in samenwerking gedaan door deelnemers van Pantar. Dit biedt hen een nieuwe kans op de arbeidsmarkt dankzij de diploma’s die zij daar kunnen behalen in het opleidingstraject. Tevens past de 100% Nederlandse productie van de fietsen in samenwerking met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt bij het MVO beleid dat Derec voert binnen haar organisatie.
 

“BrandBikes heeft ontzettend gave en herkenbare fietsen voor Derec neergezet. Tevens handig dat wij qua logistiek zelf niets hebben hoeven regelen.”

 Manon | Derec

Derec fietsen volledig in huisstijl