Home » Leenfiets » Case Profile fietsen

Leenfietsen voor Profile garagebedrijven

Voor onze nieuwe klant Profile Car & Tyreservice heeft BrandBikes nieuwe leenfietsen mogen ontwerpen en produceren. Profile is een keten van autogarages met 180 vestigingen in Nederland.

De opdracht was om een herkenbare Profile leenfiets te produceren voor op de vestigingen zodat klanten een leenfiets mee kunnen nemen als ze hun auto achterlaten voor onderhoud. Naast de alom bekende leenauto kan een leenfiets kan prima dienst doen voor korte ritjes, waarbij de klant de vrijheid heeft zichzelf te vervoeren. de leenfiets is prijs- en milieuvriendelijker om ter beschikking te stellen aan klanten dan een leenauto. Daarnaast maakt BrandBikes zoals altijd de leenfietsen volledig in huisstijl en voorzien van logo’s zodat er ook nog eens wordt gewerkt aan de lokale herkenbaarheid van de Profile vestiging.

Om goed in te kunnen spelen op de vraag van Profile hebben wij een online omgeving waarop de vestigingen zich kunnen inschrijven en een fiets kunnen samenstellen op basis van vestiging specifieke wensen. Zo maken wij het mogelijk dat vestiging A een fiets met versnellingen, bagagedrager en een kratje kan uitrusten en vestiging B zonder, en vice versa. Daarnaast had Profile de vraag om de fietsen decentraal, 100% afgemonteerd af te leveren bij de verschillende vestigingen. Doordat wij dit logistiek zo hebben ingeregeld kunnen wij aan deze vraag voldoen.
 
De assemblage van de fietsen wordt in samenwerking gedaan door deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit biedt hen een nieuwe kans op de arbeidsmarkt dankzij de diploma’s die zij daar kunnen behalen in het opleidingstraject. Tevens past de 100% Nederlandse productie van de fietsen in samenwerking met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt bij het MVO beleid dat Profile voert binnen haar organisatie.
 

“Prettige en efficiënte manier van werken met BrandBikes. Voor ons erg handig dat we intern interesse hebben kunnen peilen alvorens te produceren middels de online omgeving van BrandBikes.”

 Maarten Appelo | Profile Nederland (marketing manager)

leenfietsen van profile staan klaar voor de klant