BPD bedrijfsfietsen in samenwerking met 50|50 Workcenter van het Leger des Heils. 

De BPD bedrijfsfietsen en fietskratten zijn gemaakt in samenwerking met medewerkers van het Leger des Heils. BPD geeft aan vooruitstrevend te willen zijn op het gebied van duurzaamheid & sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en deze fietsen stralen dit uit. Door medewerkers van het Leger des Heils deze fietsen te laten produceren, krijgen zij opnieuw een kans om te participeren aan de arbeidsmarkt. 

De BPD bedrijfsfietsen zullen in Amsterdam gebruikt worden voor zakelijke afspraken in de buurt. Hiervoor is fietsen vaak de gemakkelijkste manier, aangezien autorijden in Amsterdam doorgaans langer duurt en het lastig parkeren is. Om de verschillende fietsen gemakkelijk van elkaar te onderscheiden, zijn de fietsen individueel genummerd en voorzien van een bijbehorende sleutelhanger. Verder zullen de fietsen door verschillende medewerkers gebruikt worden en zijn ze daarom uitgerust met een verstelbare zadelpenklem. Hiermee kan het zadel gemakkelijk met de hand worden versteld, zonder een stuk gereedschap te gebruiken. Verder zijn de fietsen voorzien van het BPD logo en is het logo gegraveerd in de fietskratten van het Leger des Heils. 

““De fietsen zijn prachtig geworden, wij zijn er heel blij mee! Voor ons zijn duurzaamheid & sociaal-maatschappelijke betrokkenheid belangrijk en met deze fietsen stralen wij dit uit. Bij zakelijke ritten in de buurt, zullen wij veelvoudig gebruik van deze fietsen met achterliggend verhaal.”

Bernard Bulsink – Beleidsadviseur HR BPD