Thuiszorginstelling Actief Zorg op de fiets 

Thuiszorginstelling Actief Zorg wilde graag nieuwe bedrijfsfietsen in huisstijl ontworpen en geproduceerd hebben voor haar medewerkers. Actief Zorg is een grote organisatie die (thuis)zorg verleent in het zuiden van Nederland.

 De medewerkers kunnen nu per bedrijfsfiets deze thuiszorg verlenen, wat in een drukke stad ideaal is gezien de geringe parkeergelegenheid en hoge kosten. Nu gaat een groot gedeelte van de medewerkers die de thuiszorg verlenen per bedrijfsfiets helemaal in Actief Zorg huisstijl.Veel medewerkers wonen in hun zorggebied waardoor zij gemakkelijk met de fiets naar het werk en patiënten kunnen komen, helemaal in stijl. Tevens een leuk bijkomend effect is dat de Actief Zorg medewerkers zichtbaar zijn in de wijk, de fiets trekt immers best wat bekijks zo in de huiskleuren.
 
Naast het mobiliteitsvraagstuk van Actief Zorg en de praktische invulling van bedrijfsfietsen, is er natuurlijk ook het branding effect. Doordat de fietsen in de stad en de wijken eromheen te vinden zijn, zijn de medewerkers heel herkenbaar geworden en stralen zij uniformiteit uit doordat de fietsen in huisstijl zijn met logo’s. Verder zijn de medewerkers erg trots om op een Actief Zorg fiets gezien te worden wat bijdraagt aan de employer branding van Actief Zorg. 

De Actief Zorg bedrijfsfietsen zijn uitgevoerd in het wit met rode spatborden en een oranje voorvork, matchend aan de kleuren van Actief Zorg. Verder zijn er uiteraard logo’s ontworpen en tweezijdig toegepast op de fiets voor de herkenbaarheid evenals houten fietskratjes met gegraveerde logo’s van Cordaan aan de voorzijde. De houten kratjes zijn met de hand gemaakt door deelnemers van het Leger des Heils om zodoende mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opnieuw een kans te bieden. Vanuit dit oogpunt werken zij graag aan een mooi product als ‘de fiets’.